Trouba, která je nyní ještě prostornější, má oválný tvar, který napodobuje tradiční pece na dřevo. To umožňuje optimální cirkulaci vzduchu kolem pečeného jídla, aby bylo jemné a šťavnaté zevnitř a úžasně křupavé zvenčí. Vzduch v 71 litrové troubě se zapuštěnými stranami je ještě lépe distribuován, což snižuje výskyt chladných míst, které způsobují nerovnoměrné zhnědnutí. Speciální dynamika proudění vzduchu poskytuje vynikající podmínky pro profesionální pečení na jedné nebo na více úrovních současně.
Metoda „sous vide“ připraví jídlo tak, aby se zachovaly vitamíny, minerály a ostatní živiny. Kombinace páry a nízkých teplot umožňuje připravit jídlo ve vakuových sáčcích, které učiní maso šťavnatým a křehkým a zeleninu hladkou a pevnou.
Trouby Gorenje zabezpečují plně automatizované pečení s více než 80 recepty, ze kterých si můžete vybírat. Tajemství automatického režimu je poměrně jednoduché – všechny parametry, jako je čas, teplota a výhřevná tělesa, se nastaví automaticky. Vše, co musíte udělat vy, je vybrat si typ jídla a jeho hmotnost a stisknout start. Trouba se postará o zbytek.
Kombinace MultiFlow 360˚ a HomeMade tvaru trouby u některých trub Gorenje pomáhá dosáhnout toho nejtěžšího cíle: pečení až na 5 plechách současně. Dobrou zprávou je, že chutě a vůně se vzájemně nemíchají. Inteligentní distribuce vzduchu zajišťuje, že jídlo je rovnoměrně upečené na každé úrovni. Větší objem trouby také zajišťuje vynikající přehled.
Nová generace trub Gorenje je vybavená pokrokovou technologií, která vytváří větší objem trouby. Optimalizované proudění vzduchu cirkuluje uvnitř ještě ve větším objemu a úplně svobodně. Zvýšený objem umožňuje současné pečení většího množství jídla na více plechách, přičemž vnější rozměry trouby zůstávají nezměněné. Namísto předcházejících 3, umožňuje trouba Superior využití až 5 úrovní současně. Objem v rozsahu 75 l u standardních trub a do 53 l u kompaktních trub, zařaďuje Gorenje mezi největší dostupné na trhu.
Sušené maso, ovoce, zelenina či bylinky můžete lehce připravit i doma. Sušení je možné až na 5 plechách zároveň, což šetří čas a energii.
Speciální program vám umožňuje připravit si zdravý jogurt doma. Automatické nastavení teploty a času poskytne optimální podmínky, které vytvoří domácí jogurt za přibližně 3 hodiny.
Kombinované parní trouby Gorenje disponují vynikajícím parním výkonem, který produkuje páru bez kapek vody. Díky parnímu generátoru vaří parní trouby Gorenje úplně bez vody, generátor extrahuje páru z vody, která je tak úplně čistá. Pára je distribuována po celé troubě, bez kapek vody, které by mohly zkazit jídlo tím, že by bylo mokré. Je též ideální pro rozmrazování, protože teplo páry rovnoměrně obklopuje pokrm bez vytváření horkých míst.
Stejný ventilační systém, jaký se používá v konvenčních troubách, MULTIFLOW 360˚, se používá i v parních troubách. Potom, co pára vstoupí do trouby pomocí více otvorů, speciální ventilátor ji začne rovnoměrně rozvádět. Jedna nádrž na vodu je dostatečná pro celý proces vaření, takže není třeba dalšího otevírání trouby, což šetří čas, energii a zlepšuje celkový výsledek vaření v páře.
Funkce odstraňování vodního kamene pracuje automaticky. V případě potřeby vás trouba upozorní, že je třeba spustit proces odstraňování vodního kamene. Délka trvání samotného procesu odvápňování trvá po přidání speciálního roztoku na odvápňování pouze 1 hodinu.
Kombinovanou parní troubu je možné použít na ohřívání nebo na rozmrazování jídla. Při opětovném ohřívání nedochází k dalšímu převaření a při rozmrazování nedochází ke změně struktury potravin. Z tohoto důvodu je rozmrazování a ohřívání v kombinované parní troubě jednoduše zdravější.
Speciální trojité nebo dokonce čtverné zasklení izoluje troubu, takže je ještě bezpečnější pro děti a domácí zvířata. Teplo se udržuje uvnitř, což optimalizuje spotřebu energie.
Prostornější trouby umožňují péct větší množství jídel – a to nejen díky cirkulaci vzduchu na více úrovních, ale také kvůli 46 cm širokým plechům na pečení, které jsou k dispozici u standardních i kompaktních trub.
Průběh pečení je řízený na základě měření teploty uvnitř masa. Speciální alarm bude signalizovat, když teplota uvnitř masa dosáhne požadované teploty.
Funkce „SlowBake“ peče jídlo při nižších teplotách po dobu 6 hodin. Maso či ryba jsou vláčné a zachovají si svoji šťavnatost, vůni a nutriční hodnoty.
barva | černá |
---|---|
hloubka (cm) | 54,6 |
šířka (cm) | 59,5 |
výška (cm) | 59,5 |
objem (l) | 73 |
ovládání | mechanické |
série | Superior |
váha MJ (kg) | 30,00 |
energetická třída | A+ |
displej | ano |
horkovzduch | ne |
gril | ano |
mikrovlnný ohřev | ne |
teleskopické výsuvy | ano |
pyrolýza | ne |
teplotní sonda | ano |
rustikální design | ne |
druh výrobku | pečící trouby |